Sunday, May 31, 2009

OK SIAP NAK JALAN LAGI

OK sekarang saya nak bersiap...coz nak pergi shopping lagi...(wah macam banyak benor la nak shoppingnye...actually nak gi cari kasut si merah je)Maybe nak persi SOGO or JUSCO.
Cuaca kat luar tu macam nak hujan...baik cepat kan..


bye...
tata titi tutu

APE YG DIA DAH PANDAI

Cepatnya masa berlalu....pejam celik...pejam celik...dah besar dah si merah ni. Rasanya macam baru semalam je aku gave birth...(ishh tipu la tu...melampau kan baru semalam...tp macam tu la perumpamaannye la konon) MaYra sekarang dah nak masuk setahun.

So, topik hari ini : APE YG MAYRA DAH PANDAI BUAT.....


1. Dia dah pandai berjalan sendiri (tak perlu pimpim tangan dia)
2. If jatuh, dia dah pandai bangun sendiri
3. Dia pandai tepuk tangan especially bila kita nyanyi lagu tepuk amai2 tu
4. Faham dan akan buat bila kita suruh stand up or sit down
5. Dah pandai letak hp kat telinga dia bila kita cakap "hello"
6. Dah pandai menari bila kita cakap "ok mayra joget...goyang badan"
7. Dia dah pandai lambai tangan bila kita cakap "babye"
8. Dah pandai buat flying kiss, bila kita suruh dia flying kiss
9. Dah pandai panggil mama...papa...tapi lately dia panggil myhubby ayah pulak mybe dia dgr si CT selalu panggil PaksuMan ayah....whateverla syg


So far, rasanya itu saja yang dia dah pandai...Cepat2 besar sayang & jadi anak yg bijak & solehah....AMIN....

IKLAN POYO by ITA

video

A HECTIC DaY

Early morning lagi papa dah ajak gi breakfast kat cafe bawah umah ni...Then gi umah cu amik cu coz nak gi shopping barang besday si kenit ni kat Mydin Mall, USJ. AFTer lunch weols gi Carefour Wangsa Maju pulak...nak cari baju si CT tijah ni (besfren mayra)...ai nak sama gak ngan besday girl nanti....dia yg lebihnye...wah PENAt gile sehari suntuk berjalan je....


ondaway gi umah Cu


dress CT tijah sibuk je nak sama ngan si merah tau


nanti m0mmy beli ok..awak tak pandai kayuh lg...posing je dulu!!


si CT tetap sibuk suh amik gmbr dia plak


makan kat Jombali Restoren


ok senyum...


muka orang yang belanja makan


Mee kari...not bad...


Ice blended strawberry with milk puding...uhhh delicious...yummy!


Ice blended vanilla with dragon fruit...yg ni triple licious


dapat makan senyap..kalau tak, sesaat tak diam!!


Cu sedang menikmati Char keutiaw



Saturday, May 30, 2009

LUNCH TREAT BY LISA

yesterday Lisa belanja weols lunch...so TQ to Lisa

erm...licious...i choose hot meals but i got extra hot...(coz our klik silap order)

with rice

licin ok!! Alhamdulillah....


MABUK JALAN

Masa Mayra ni kecik dulu aku sibukla cakap "ai cepatla jalan syg, m0mmy tak larat dah nak dukung, kalau dah jalan kan senang...." Tapi bila dah pandai jalan...mak ai PENAT aku nak mengejar nya,.... Terasa pulak lebih baik jadi baby balik, kan sonang!!! Sabar je la,....huhuhu




video




Thursday, May 28, 2009

HER DRESS & CROWN

Dress for my birthday girl


Crown for my birthday girl

Sunday, May 24, 2009

MAYRA's 1st STEP

video

TIADA MOTIF...!!!!!

as usual...photoshoot lagi...time ni kat ofis tiba2 blackout.


ntah hape2 ntah....



peace yollllll



swimming time

SWIMMING SESSION....di hari minggu....




sonoknye dpt swimming


mayra relaks je..papa yg beriye sejuknye..siap m'geletar lagi...


wah..wah..wah...ni aksi akrobatik ape???


ok dah puas mandi sayang??




video

Thursday, May 21, 2009

Bookmark

Inilah hasilnye kreativiti (kreatif ke???)aku menghasilkan invitation card besday si merah ...

end up



as a BOOKMARK.....






Wednesday, May 20, 2009

Invitation Card

Finally.....siap jugak mengDesign invitation card for si kenit punye birthday party ni....simple aje...and I nak buat bookmark actually...nak tebuk lubang & letak ribon...Ok...kenangan kan!!





Sunday, May 17, 2009

BERIADAH BERSAMA FAMILYKU

TODAY MYHUBBY AJAK KELUAR...NIAT DI HATI NAK BAWAK SI KENIT GI TITIWANGSA...SAMPAI JE KAT BULATAN PAHANG TU JAM BAGAI NAK GILE NAK MASUK KE JALAN TITIWANGSA...LAST2 TAWAF LA 1 KL...(takde keje betul!)SAMPAI UMAH BAWAK JUGAKLA SI KENIT MAIN KAT PLAYGROUND KAT RUMAH JER...nanti karang ngidam pulak kan....(jadi la mayra ye!!!)






OUTING....

ari ni kuar dgn Ita & faizal...si kenit tak ketinggalan....actually kitaorg nak gi survey rantai tangan...Mula2 gi Habib & Sri Pinang @ Semua House...tapi design yg dikehendaki tdk dijumpai...

So , moved to kedai2 emas kat Jalan Tar & Jln Masjid India...sama jugak..kali ni design nya ade tp yg besar tak ade cuma yg kecil aje...Lastly, weol
s gi ke chow kit....ade 1 kedai emas kat sana yg ade sebijik mcm design yg dikehendaki...harganye rm740...fuhhh

then weols pergi Cineleisure coz myhubby ade keje kat sana..


Aunty Ita & MaYra

Anak m0mmy ni la yg paling teruja sekali bila berjalan...
tgk tu..poyo je rupenye...


Ita masa tgh register @ counter myhubby...jawab soalon mudah dapat free movie ticket...
more details pls view : www.easyrenew.com.my(ni myhubby suh promote website company dia, tolongla support suami kan!!w/p dlm hati tak bape nak ikhlas..huhuhu)

Ita & si kenit lagi...(ari ni aku jd cameraman je la...)


"keluarga bahagia"...ita & faizal amik berkat...yela nak kawin dah...

last but not least...muka aku!!!ade jugak kan...

Saturday, May 16, 2009

SELAMAT KEMBALI

today my ex ofismate had attended an interview @ my ofis...yaa she wil join the company again!!!
why she left b4??? yela...kononnye dapat better off
er la....tapi nak wat macammane kan if actually jodoh dia dgn Symphony gak. Aku ? ofcourse HAPPY coz ade kawan ngumpat kan...artaghafirullahalazim...tak baik tau....takde la, happy la coz kat ofis tu balik2 muka si Hani & si Lisa tu....hehehe...yela kat ofis tu malay is minority....well...SELAMAT KEMBALI Masyitah Mohamad...Dah la ade sikit kontroversi pasal kes hang nak join balik...ni sume pasal pompuann gile kat HR tu...oopppsss...TET! nasib baik ade Emmy Masyitah (manager baru dept kite)..mayb sebab nama hang >...erm, WHATEVER!!! Jumpe nxt monday k...Dahhhhhh...

note : pic tiada kena mengena dgn the story...pic ni diambil semasa weols gi interview...dah lama dah...baru nak uplaod, boleh? boleh je kan..aku kan tak bape nak rajin...







Saturday, May 9, 2009

HAPPY MOTHER'S DAY


Mommy I Love You

Mommy, I love you For all that you do. I'll kiss you and hug you 'Cause you love me, too. You feed me and need me To teach you to play, So smile 'cause I love you On this Mother's Day.


Buat arwah ibu, Nooriah Bt Othman... adik doakan semoga mak sentiasa dicucuri rahmat..Ya ALLAH kau ampunkanlah dosa ibu ku & tempatkanlah dia disyurgamu Ya ALLAH..sesungguhnya tak mampu adik balas segala jasa & pengorbanan mak selama ini...Mak,Thank You so much walaupun hanya seketika kehadiranmu & adik teramat RINDU kan mak....adik sayang mak...


Buat emak, Sariah@Khalijah Bt Mat Dawi...I love u so much....


Juga buat my m0m in law.....SELAMAT HARI IBU......

& buat IBU2 semua.....




ELSON...last day...

Yesterday, last day Elson (ofismate aku) keje. Dia resigned coz nak further study..

Mamat ni keturunan Baba Nyonya dari Melaka...Dia ni mmg lawak gile. Knpe aku ckp dia lawak??
1st time aku jumpe LELAKI CINA yang melatah, boleh?? Kat ofis tu, kalau sekali tak kacau si Elson ni mmg tak sah..

So, lepas ni dah takde la orang yang aku & Hani nak kacau dah...Urgghh BORING gile hidup!!
Nway Good Luck & All The BEST to you ELSON.



ni masa weols lunch ...tengok si hani tu, lapaq sungguh no!


Lisa bagi present kat Elson


Ha masa ni weols tengah kacau dia la ni..tu pasal la muka mcm tak blh bla..tgh melatah!


Ni baru betul posing...


Kelven, Hani, Elson & aku le....


PEACE...Posing kenangan dgn Elson


Muka sedih...(sedih ke nak tinggalkan Symphony???)



JALAN-JALAN KE PENANG

Dah lama rasanye aku tak jejakkan kaki ke Pulau Mutiara....last aku pi Penang tahun 2000 tu pun lps dpt duit 1st loan masa study kat Politeknik Ungku Omar dulu...siap pi tidoq hotel lagi kat Feringgi Beach Resort (wah sesuka hati je kan aku ngabiskan duit loan!)

Hem, dah hampir 9tahun aku tak pi Penang. Masa kecik2 dulu selalu la pi...yela keluarga arwah abah mostly duk kat Penang. Selalu la aku pi Ayer Itam tu & Teluk Kumbar..

Banyak jugak la yg berubahnye....Erm, tapi satu je yg tak berubah...Jalan kat Penang ni aku tengok kecik gila la...ishk seriau mak tau!

Baru-baru ni (26/4/09) aku pi Penang coz actually tujuan utamanye nak pi USM...pi amik barang si Adik. Cuti semester & kena buat practical training. So , sambil menyelam minum air le....



mula-mula sampai @ Penang Bridge terus je hujan...


kat USM


Sempat pi Queensbay Mall...










Lepas pi Queensbay, weols pi umah Yang...masa cari umah Yang ni berpusing2 sampai sesat dibuatnya..last2 husb Yang (abg latif)dtg tunjuk jalan ke umahnye..

Mayra & Husna (anak Yang)


eceh, posing pakai spec nampak!


kat balcony bilik umah Yang..tak kira nak nampak gak laut kat belakang tu...


nice view...masa ni nak pi Balik Pulau...ikut jalan lama...mak ai tak ingat nye gayat...
jalan sempit gile & bnyk selekoh tajam...kalau xcidentla...tu tercampak dlm gaung..Nauzubillah...



Lastly, aku nak tunjuk jugak gambar ni...tengok tu...dah ade lambang IPOH tu...
Selamat Tinggal...(kampungku...)