Sunday, April 26, 2009

photoshoot konon! hampehhhhh

last friday, after work, aku ajak my hubby gi mydin subang...coz last weekend kitaorg gi sana beli groceries. then mydin ade buat promotion la pulak...beli brg more than $50 with single receipt dpt enter mydin photo contest for babies & kids..disebabkan last weekend ramai sgt Q, so kitaorg pun gi last friday. Q mmg tak ramai, tunggu >< 10minits...aku pun excited bukan main nak nengok aksi si mayra ni dpn lensa kamera (photoshoot la konon) uncle (cameraman) tu siap buat aksi (mimik muka) mcm2 nak bagi anak aku ni senyum bila posing. Malangnye dia blh buat dekkkkk jer. (tau la mlm awak ngantuk kan!)

"mayra, tahu tak m0mmy sakit ati gile tau...awak tak mau smile & posing...kalau kat umah tu bukan main lagi...NYAMPAH TAU"
Yang lagi buat aku sakit ati nye...dpt free 1 gambar 4r je...the rest kena beli...1 pic rm10...Blh? Blh je kan...kalau gambar si keni
t ni cantik2....nak senyum & posing time photoshoot tu kan...ni hampehhhhh! Si cina ni pun satu beriye2 suh aku amik gambar dia bnyk2...siap ckp lagi ini cantik la...comel la...cute la...(aku tau la hang nak laku kan brg hang kan?)Dgn muka x puas ati , aku terPAKSA la amik 5keping gambar photoshoot mayra yg tak bape la aku berkenan beno...melayang duit aku RM50...(papa ganti blk duit m0mmy...)

tak ade mood lagi nak upload gambar mase
photoshoot (kononnye)tu lagi.... actually, aku nak tunjuk muka mayra pakai tudung nabila tu...coz masa nak balik tu ternampak ade jual tudung untuk bebudak...comel sgt...








Mayra tertonggeng..sian syg m0mmy

Masa ni si mayra baru bangun tido...so dia agak 'lalok' la sikit...terus gi kat bakul mainan dia. satu per satu dia kuarkan ( campak) brg mainan dia. Then, baikkk punye gi masuk & duduk dlm tu sambil nengok tv... then, jeng...jeng...jeng...gedebushhhh jatuh tertonggeng...sian mayra...

"tu la syg, m0mmy ckp jgn masuk dlm tu...awak masuk gak...! kan dah .......aduihss"

(semasa video ni diupload papa still tak tau yg anak dia jatuh tertonggeng...kalau dia tahu mesti dia bising kat m0mmy...huhuhu)




video

Saturday, April 25, 2009

"pot luck"


Last month on 20th, we had a pot luck for our unit/team.

Dah sebulan lebih baru nak update bolehh?? (nak wat camane, mak bz gile...huhuhu)

The food biasa2 aje coz team aku tak de la ramai...ade la ><>
Aku bawak tomyam (actually diorang suh aku masak rendang ayam ,
tapi mak malas lah...banyak keje!)
Tu yang masak tomyam je...
(tu pun aku suh hubby aku masakkan....hehehe :-)



ada mcm gaya maria tunku sabri tak? jalan-jalan cari makan...


with Lucas , Yen & Joann


The food : Tomyam, meehoon, kueytiau, nugget, sosej,
ayam masak merah, triffle, sandwich,
kfc, chocolate muffin, sushi,
j.co donut & junkfood.



'my favourato'(uuhhh licious....)


tengok, licin aku makan...lapaq sungguh tu!!



Photoshoot session (as usual) tetap ade dlm list. Tak sah kalau tak berposing...huhuhu.
Ai kalau tak bergambar tu bukan IJA le namanye...kah kah kah (alamak ter'over' sudah)












Thursday, April 23, 2009

Hari Yg Bosan

ari ni mmg ari bosan sedunia...blh early2 mrning ondway nak gi keje tu aku blh ingat ari ni ari jumaat. Sabo je..rupe2nya ari khamis daaa...ish bosan nye...cpt la ari jumaat kan...Malas koje!!!!
ishk...ishk...ishk

Monday, April 20, 2009

RENUNG-RENUNG KAN...!!!

Tahukah kau wahai suami dan bakal suami?? Suami isteri ini asalnya 2
individu asing yang saling tidak mengenali.

Atas takdir tuhan dipertemukan dan aqad nikah telah menyatukan kita.
TAPI.......tahukah kau apa yang isterimu selalu lakukan untukmu,dan
fikirlah sejenak apa pula yang kau berikan untuknya...

KALA kau tiada duit, bukankah magic david copperfield bila tiba2
kau buka wallet ada duit pulak di dalamnya, tahukah kau yang
isterimu sentiasa curi2 membuka wallet untuk mengecek " Ada duitkah
suamiku?"

TAPI Bila kau ada duit, wah! wah! kau siap boleh tanya lagi isteri
kau " Ada duit ke?" sedangkan itukan kewajipan kau untuk memberinya
nafkah?

Tahukah kau wahai suami, tiap2 malam isterimu akan terbangun dari
tidurnya dan perkara pertama yang diingat ialah suaminya, lantas
terus si isteri menjenguk suaminya di sebelah, di kucup dahi
suaminya, diusap rambutnya, penuh kasih sayang dan belas kasihan

TAPI yang kau berinya hanyalah dengkuran kadang2 siap kentut
lagi..Cissss! !

Tahukah kau wahai suami, kalau kau balik lewat malam sampai jam 4-5
pagi atas alasan kerja atau kau suka2 nak lepak ngan kawan2, isteri
kau yang dirumah tu tak lena tidur, selagi kau tak balik selagi
tulah mata tak leh pejam

TAPI yang kau tahu bersembang aje sampai pagi, langsung tak ingat
isteri, dahlah balik lambat esoknya selagi tak masuk Zohor tak reti2
nak bangun, dah bangun tahu nak makan aje...

Tahu tak kau wahai suami, setiap kali isteri mu menggosok bajumu
apa yang sentiasa terlintas di fikirannya ialah "Handsome tak laki
aku bila pakai baju ni?"

Tapi kau bila dah hansome sikit mula hidung tinggi nak mengorat
lagi...


Tahu tak kau wahai suami, isteri tu tak mintak banyak, cuma pujilah
dia sekali-sekala, peluklah dia setiap pagi dan malam sebelum tidur
peluk yang setakat pelukan sayang sahaja..bukan dengan harapan
dapat "apa-apa"), hadiahkanlah dia sekali-sekala walaupun setakat
coklat sekeping, picitlah bahunya sekali-sekala dan kalau nak tidur
tu, selimutkanlah dia, sebab sebenarnya, isteri tu selagi laki dia
tak lelap mata dia hanya tidur2 ayam sahaja...

INI YANG BEST NI

Satu lagi, suami, kalau korang nak tahu, sebaik sahaja saksi kata
SAH!!!! tuhan tu telah kurniakan 6, 7, 8 senses kat isteri sebab itulah dia
orang tahu korang buat apa kat belakang dia, tak yah guna spy...dia
orang musti tahu punya....

Hargailah isteri dan bakal isteri korang, sebagaimana korang hargai
kereta korang, PS2 korang dan lain-lain

Orang bijak adalah dia yang hari ini mengerjakan apa yang orang
lain akan mengerjakannya tiga hari kemudian ..

JumPa AnDa Di PunCak KeJaYaaN bersama KeSeJahTeRaaN!



Pengajaran ayat: Perkahwinan itu satu perkara yang mulia, Mengapa

mesti kita mengelakkannya. Ia adalah satu fitrah bagi manusia,

kalau tak sanggup, manusiakah KITA.
Jangan risau jika kita tak

dapat isteri yang solehah, kerana Allah telah berjanji, perempuan

yg soleh hanya utk lelaki yg soleh...Kalau kita sbg lelaki tak

soleh...jgn harap dapat bini yg soleh....Syukur apa yg telah

dikurniakan.

Tak semua perempuan itu BAIK, tapi baiKKah kita nak dapat perempuan

yg baik... ???

Kalau kita mengorat perempuan memang tak baik, tapi kalau kita tak

berusaha nak cari isteri; Ada can ker bini itu TURUN dari

langit.....


Kita tak suka perigi mencari timba...Perempuan jenis apakah itu ???

Siti Khadijah pun perempuan mcm itu; Hinakah dia ??? ???

Allah telah mengutuskan perempuan utk lelaki...bukannya kita perlu

hidup dgn sendiri....

Mungkin rezeki tidak ada untuk kita memulakan alam

perkahwinan. ......Tanpa usaha , rezeki itu memnag tidak ada....


Syabas kpd sesiapa yg melangkah ke gerbang perkahwinan, yg tidak,

ANDA sesungguhnya berada dalam kerugian....

FIKIR-FIKIRKANLAH. ......... .... ...


(From forwarded Email)

Sunday, April 19, 2009

Cuti-cuti MalaYsia

Teringat plak masa gi cuti2 malaysia ke TERENGGANU awal tahun ni...As usual if bercuti tu, i akan hangkut 1 kampung...eh tak la sampai 1 kampung...Tu melampau namanye... Kitaorg gi 4 famili inclusive of my family ( I...hubby & mayra la...)...yg lain family my mum in law, my aunty & my uncle....Actually I mmg suka gi ramai2 ni coz happening & KECOH sikit. So baru la terasa meriah Cuti2 Malaysia tu...but sumtimes, still need a space for my family..ONLY!! (Ya....sumtimes....)

We all gerak on 25th Jan morning around 8am. Sempat lagi I hangkut sume family i singgah umah Ita (my ex ofismate) @ Kemaman. Actually segan gak nak singgah, yela ramai kan...kan pecah gak umah dia. But , dia mmg beriye2 suh I singgah gak coz dia ckp nnti senang mai kenduri kawin dia...dah tau jalan...sampai Kemaman around 3pm...Sampai ja umah Ita terus dia jamu makan nasi ayam...Tau2 ja kami lapaq no....Cite pasai Ita ni, mmg kena tukaq
slenq...minah ni org penang duk je kat T'ganu coz abah dia polis marin...Tu yg duk merata tu...
Apa2 pun TQ so much la Ita coz melayan kitaorg....senang2 blh mai lagi..hehehe...(msg utk ita : Hang kata nak bawak aku pi ronda naik kapal polis marin abah hang, siap blh karaoke lagi...jgn lupe tau!!!)



suke nye anak m0mmy ni dpt jalan ek....(ondway ke t'ganu)


sedang tunggu Si Ita amik kitaorg nak gi umah dia


@ umah ita


Finally , kitaorg pun sampai la kat Kuala T'ganu...fyi, this is my 1st time been here!!
TERENGGANU.......here i comeeeeeeee...........




@ Muzium Terengganu ( me, mayra & adik a.k.a aunty zaza)


me & hubby la....& mayra


berlatarbelakangkan MASJID KRISTAL (dulu kalau tak silap tak boleh sembahyang kat dlm masjid ni...tapi masa kitaorg gi ni dah boleh..)



@ Pantai Batu Buruk






@ homestay


ondway ke KELANTAN...singgah beli kopok lekor


sambil basahkan tekak...minum coconut shake...uihs SEDAP gile...nak2 time tu tgh panas terik kan!!


actually time ni dah agak tired coz pusing2 cari tpt makan yg sedap kat k'tan ni...
finally we all makan kat PCB


@ Laman Siti Khadijah


@ MuZium Istana KelanTan







Finally....tamat la sudah percutian kali ini.....InsyaALLAH, ada rezeki lg & umur panjang , kita cuti2 malaysia lagi K. Next destination.....?????????

ondway balik KL

CRaZyyyy FroGGgggg...!!!!!!

As usual...if boring kat ofis tu...ape lagi....mula la snap pic yg tak bape nak 'centre' kan.... I and hunny bunny (hani le tu!) mmg giler berposing...HuhuHu...Ni sume gara2 system down kat ofis tu...!!So ape lagi ...Lets goin CRaZzzYyyy.... (huhu sengal!.....whatever... :-)

kat vending machine ni pun jadi....

tapi cantik gak bckground nye....(cantik KE?...)

i pun tak tau apsal i buat gaya macam ni!! sesah jer

ala-ala RobocoP le tu

Daringnye minah ni!!

wei Hani larat ke nak angkat tu...

As usual...toilet mesti ade dlm list photoshoot...hehehe

peace ya....

dlm toilet lagi.....

one of the beautiful scenery @ myOfis...(kat pantry)


macho ke

i suke pic ni....


pompuan ni mmg ade gaya penggoda kan...(hani jgn marah, ko mmg ade talent jd actress!)


tengok lagi aksi daring si hani ni...


ade hati nak pegang klcc bridge


eh...ehh...nak jatuh ker


sampai sakit bon*** i coz nak snap pic ni...semata2 nak nampak kete kt bwh nun


ala2 model yg tak bape nak jadi...(tapi cantik gak pic ni,,,see the leg la sp yg amik!)


ni pun model yg tak bape nak jadi

nape ni? dah penat berposing ke

gambar ni nampak muka i mcm GeMuk...eeiii tak suka tau!

ni pun sama gak


Actually manyak lagi pic yg sengal2 tapi tangan & tengkuk mak ni dah lenguh.... Kita continue lagi nxt time ok....

ADIOS