Thursday, July 30, 2009

Outstation lagi....??

BOSSSSSAAAAANNNNNNN.....coz next week aku kena outstation lagi.....baru je lepas rindu dengan MaYra....kena tinggal lagi....



Saturday, July 25, 2009

LaWaK antaRabanGsat....

Two old friends - a Chinaman and a Malay were having a conversation recently .....

> Apek:Lu potong zaka Ada bagut ka?

> Ali: Manyak bagus. Bila lu potong haa, lu punya barang manyak bersih loo...
>
> Apek: err ... saya kawan Ala cakap, potong zaka aaahh.... manyak ploblem..
>
> Ali: Apa problem?
>
> Apek: Manyak buang lui, lagi aah... dia punya performance tadak bagut... manyak cinang semputloh ...
>
> Ali: Cehh... apek, lu apa cerita... saya suda lama potong. tada apa problem... bini saya manyak puas woo...
>
> Apek: Lu mini puas sama itu potong zaka ka?
>
> Ali: Ya laa. Bila lu potong aahh... lagi sedap main woo.. lu lagi lambat pancut..
>
> Apek: err.... lu punya 1.3 atau 1.5??
>
> Ali: woi apek cakap baik2 sikit ha ... saya punya 6 inci laa..
>
> Apek: Tiu nia ma... lu jangan main2 haa... mana Ada potong zaka 6 inci..
>
> Ali: Cilaka apek in...nah tengok (opens his trousers).
>
> Apek: Chee sin punya olang.....gua tanya baik2 ... lu tunjuk lupunya lanchiau..
>
> Ali: Abis... lu tada percaya..saya tunjuk la..
>
> Apek: Saya tadak tanya sama lu punya lanchiau... Saya tanya lu pasal itu nasional car... potong zaka.. bolo punya
> olang..
>
>
> Ali: Aiya... apek... lain kali lu sebut betul2 la....kasi susa saja.. Bukan potong zaka la..... Proton Saga........lah


HAHAHAHA.....lawak siut...




Masih Penat.....

Saya sudah pun balik dari outstation...Selepas pergi Penang tempoh hari, 2nd day tu weols meneruskan perjalanan ke Kuala Perlis. Weols stay @ Putra Brasmana Hotel opposite jeti Kuala Perlis yg nak ke Langkawi...


Putra Brasmana Hotel


me and sakinah (1 of the team eng.)


Esoknye, weols ke Jkr Perlis.....settle kan kerja ...and teruskan perjalanan to the nxt destination, Kedah. weols terus ke Jkr Baling attended meeting.

After meeting, weols gerak ke Lumut Perak. stay @ Lake View Hotel. Esoknye on thursday which is the last day, weols ke Sitiawan untuk auditing cipr. At site, aku jumpe Nisa coz dia JJ (jurutera jalan)kat Jkr Teluk Intan.

Settle kerja semua, weols pun cargas balik...from Sitiawan around 7pm and we reached KL around 945pm...Pa amik and terus amik Mayra....rindu gilerrrr kat anak mummy tu.

Time mmg limited & tight...tiada masa untuk berjalan2 kononnye sambil menyelam minum air...Takde maknanye!!! I'm so tired kerana esoknye (which is yesterday) still kerja...banyak kerja yg menanti...Report and bla bla....arghhhhhhh.....!!!!!!!!



Monday, July 20, 2009

Penang

ok..weols gerak from ofis around 3pm..actually today is traveling day. Sampai Penang around 7pm, itupun sebab jam nak mampus kat Penang bridge tadi (peak hour - orang balik kerja)

sampai terus check in kat The Krystal Suites...uhh penat gile jalan jauh...(wah macam aku pulak yg drive kan). Weols juz stop kat Bukit Merah sekejap, makan & sembahyang.



Tiba-tiba teringatkan MayRa..."intan (panggilan manja mayra -aku sorang je yg panggil)...mummy windu kat dia..." ***sob...sob...***tsk..tsk***

erm...tomorrow start kerja..auditing @ Road 6 (Penang)

Esok petang selesai kat Penang...weols akan ke Perlis...



Sunday, July 19, 2009

will b out

ok sekarang saya nak bersiap-siap kemas barang coz tommorow i will b outstation for 4days..

saya akan ke utara...Penang, Kedah & Perak...

eeeeiiiii....mesti rindu kat Mayra nanti...memang tak boleh tidur kalau dia takde..

tapi nak buat macammane, dah kerja kan...



OK la tu...





VS



OK la tu....3-2...at least takdela kalah teruk kan..MU menang tipis je...Itu pun final goal from Owen...even MU tak main 100%. Saya bukanlah peminat bolasepak kelab MU mahupun Malaysia...

TAPI, semangat jugak la tengok depan tv semalam...whatever it is..congrats to MU & Malaysia as well. 3-2 okla tu... ada improvement...

"Malaysia boleh" ...tiba-tiba emo...huhu



Wednesday, July 15, 2009

wallpaper








2 Days MC

Juz came back from the clinic...nothing serious...but doctor gave me 2days of MC...

Ini adalah kerana, normally sakit mata ini akan berjangkit dgn orang sekeliling.

Saya telah diberikan EYES DROPS, ANTIBIOTIC & ITCH...

Untuk tidak berjangkit dengan Mayra or even my hubby..so saya pakai sun glasses kat rumah...


the nearest clinic at my house


ubat yg aku harus makan...eyes drop takkan nak mkn kot...agak2 la..


have to wearing this!

MC

today.... MC....sakit mata...


out to the nearest clinic....



SITE VISIT

yesterday was my 1st time went to site visit...\\

out from ofis around 11am...

we reached Jkr, Kuala Kubu Bharu around 12pm...

we started marking from Tangjung Malim - Rawang...

OK..banyak benda yg aku belajar pasal jalan ni...

Jas (1 of the engineer) cakap, department ni memang selalu pergi outstation..yela nama pun department jalan kan!



Monday, July 13, 2009

1st Day Report Duty untuk kesekian kalinya....

bersiap2 untuk report duty

Wahhh...wahhhh...today I woke up quite early around 530am. Again..today my 1st day for 2nd report duty at JKR. I reached there at 720am, then me, kak Azna & kak Nur had our breakfast at cafe b4 we have briefing for our placement.

As an expected, aku ditempatkan di HQ, Cawangan Senggara Fasiliti Jalan..Ofis aku @ Blok D Aras 4. Me and Azeera was placed @ the same unit. Both of us has met our boss..Ir Izam. Then he did asked us wether want to leave early if got anything to settle. Both of us pun apa lagi, take advantage la...orang dah bg greenlight kan!! So, we left office aroud 2pm.

So, tommorow will b my real working day...OK!


Sunday, July 12, 2009

SEPETANG @ PUTRAJAYA

Hujung2 minggu begini, terasa lah KEBORINGANnye...Next monday aku dah nak mula kerja.
Seminggu lebih cuti aka tak kerja, terasa begitu pantas masa berlalu. Kemalasan pun ape lagi, bila nak mula kerja balik kan.

Petang semalam, aku ajak my hubby pergi Putrajaya...saja jalan2 bawak my daughter. Kesian dia asyik terperuk je dekat rumah ni. (actually, aku yang gediksss nak jalan kan..bagi reason anak...tak baik tau!) sekali sekala takpe...Ajak la adik N tijah sekali. Cu tak nak ikut...sakit perut katanye...

We reached there around 730pm, so we then performed Maghrib @ Putrajaya Mosque.










Then, we have our dinner sumwhere around Jln Semarak (opposite Menara celcom)...We had Yong Tau Fu & Satay...No rice please!! (mak diet...ah tak ade maknanye)





Note : Gambar adalah tidak begitu clear...camera hp (maklumla hp adalah canggih..huhu)
camera tak bawak...



dia pun sibuk nak make up...

B4 ni aku selalu la buat make over & make up session dengan my crazy fren..sapa lagi kalau bukan Hani. But now i'm no longer to do that with her. Sekarang ada kawan baru untuk make up session...hehe. Budak kecik ni la, pantang nampak henbag aku, mesti nak selongkar & amik make up, suruh aku make over muka dia. Ishkkk...ishkkkk tak padan yg kecik pun dah sibuk nak melawa...Biaselehhh, nama pun POMPUAN kan....Layan kan aje!


bila dah siap make up...ape lagi, suruh tangkap
gambar pulak...gasak la Tijah oi...


siap posing lagi tu...


Buah hati pengarang jantung mummy ni TETAP jugak nak melawa kan....

nape tu sayang? monyok je..nak make up jugak ke?


dah pandai sikat rambut sendiri...



medical check up

Recently, i went for medical check up. Sedih rasanye coz masa buat test mata..aku tak nampak jelas sume huruf yg tergantung tu. Satu huruf je aku nampak itu pun huruf yg paling besar and yg paling atas sekali. Currently memang aku pakai contact lens if keluar rumah. Memang tak suka pakai spec sebab muka buruk sgt kalau pakai spec. Huhuhu!!


klinik reddy jln ipoh, tempat aku buat med check up lah


Alhamdulillah medical check up semua ok....balik singgah Masjid Jamek beli 2 shawl. Sebelum tu singgah Sogo dulu...cuci mata..tengok org shopping and window shopping (shopping jugak kan? walaupun!)...sekarang kan Mega Sale...


selendang yang aku beli kat Jalan TAR


Thursday, July 9, 2009

WHEN SHE GET MAD



video


Her Play Time

video

MY 1st TRY

Actually I teringin sangat nak makan daging masak itam...ni semua pasal gi kenduri kawin farid last sunday ada daging masak itam tp dah tinggal sikit yela kitaorang kan datang lambat time tu..so tak puas!!!

Tu yang dok teringat2 ni. So semalam I pun terjah la blog hanieliza's cooking nak cari resepi.
Buka fridge..sume bahan ade except kicap pekat. erm belasah je la..




daging masak itam yg tak bapele nak itamnye
kicap pekat tak ade..so tak boleh nak masuk banyak2 kicap masin yg ada kat rumah ni
nanti terlobih masin..tak sodap ok!


sup ayam dengan tofu telur


taadaaaa....MY daging masak itam


sup ayam dengan tofu telur. Mayra fav dish


portion for my daughter


erm yummy yummy yum!!!

This is my 1st try cook daging masak itam...kira jadi la except tak bape nak itam sangat kan.
Yang penting my hubby suka...
ok LULUS!!