Sunday, May 22, 2011

Melepak sambil pekena cendol

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Suka bila ade tpt makan yg ade playground sekali. Semalam hubby ajak g try laksa kt padang dpn Centrum Setiawangsa. Seblh stall ni ade playground. So most of parents yg datang mkn ctu, blh makan dgn senang hati mcm I la. Kalau tak erm mmg susahla nk makan kt luar. That's y la seblm ni tak suka nk mkn kat luar, adam ok lg..si kakak tu x blh duk diam...tak senang nak mkn tau. Kalau malas masak kt umah, beli tapau je. Utk nk mkn kt kedai mmg jarang arr...


Bijak kan owner stall ni cari port, baikkknye. I loike! Sampai je, order laksa n cendol. Cuaca agak panas...mmg sedapla pekena cendol. Terbaik... :)


kakak...habih ati dapat main ~~







tgk la tu...senyum sokmo!



Eh...!!! Adam mana ehy?



tido......tglkan dlm kereta. Yg best tu, kereta pun park tepi meja mkn je..
ohw heaven kan. :) (blh mkn smbil menari...eh???)


laksa...so so shj. Tak pedas langsung, kalau pedas ok kowt. Tapi, habis licin jugak, padahal baru je lps makan t/h kat rumah...mmg kuat mkn betul la. :)


cendol...terbaik bile pekena tang cuaca panas ngeee ~~



rambut kakak dah panjang kan....suke! Tapi bdk kecik ni sgt susah nak godek2 rambut dia, dia ni mmg tak suke berdandan...slu ckp dgn dia "kakak, meh ikat rambut..klu tak ikat nnti mcm hantu kak imah"~~~ baru la nak ikat...kalau tak, haram!


Balik rumah, masak kuih ni pulak. Last week dah buat kuih buah melaka. So, nxt week kuih ape lak ye. Lps ni Google cari resepi kuih lain lak... ^__^


sedap...suke!


yg suke makan,

1 comment:

  1. pandai buat kuih...pe kata bawak sikit kat i...hehehe

    ReplyDelete

Posted by : ija_adaMayra