Monday, September 12, 2011

Majlis Buka Pintu Raya 2011

Semlm sempat jugak wat majlis 'buka pintu' a.k.a 'open hse' sempena raya ni. Actually its a last minute plan. At first nak wat in the nxt-nxt mgu nye, but all the weeks full hse except yesterday. So, just proceed...

Sabtu pagi dah bangun awal pergi pasar dato' keramat shop brg2 utk dimasak. the day b4, i dah siapkan pastri utk cheese tart. So nnti senang la juz letak filling je.

Balik dr pasar, terus singgah carrefour cari bhn nak buat kek. I nak buat tiramisu. B4 this, dah 2 times i buat tiramisu guna instant sponge cake, but now plan nak buat sponge cake sndri. ^__^

So, sampai je umah terus buat cake. After 45minutes, my sponge cake is ready 4 tiramisu.
Then, siap2 nak gi open hse umah Cda @ Klang. All the way was terrible jam!! Plus sesat-larat nye m'cari rumah...phewww!













Then, yesterday @ my house pulak.

These are the menu :








Ada spagetthi, nasi minyak with ayam msk mrh, dalca, rendang daging & lemang.



Here my specialty dish 'tiramisu'

Almost said my tiramisu was great...*thanxs* ;)



Blueberry cheese tart *main suke2 hati je i lorek blueberry tu, mula2 nk draw flower but then mata dh ngantuk so belasah je la*...

Antara guest yg hadir :




Syuhana & fmly. W/p sedang menunggu hari utk give birth 3rd child, dtg jgk..thnxs su!



Bsfj

Auni & hubby



Beah & maira beso




Yg ni maYra kecik




Dila, mya




Ieta, nasib hang dtg... :P


Sehati sejiwa - paksu din & maksu lina
p/s : Paksu & maksu, thnxs a lot for coming & for the helpness *hugs*

my best-est adik ever!


my best buddy - dila


zeera & nurul x dpt join
but make sure u guys comes on dila's open hse soon
utk repeat 'lepaking' session ya ;P



*To those who came yesterday thnxs a lot...maaf la if ade yg terkurang sna sni. & to those who can't make it, insyaAllah c u nxt year, ahaks! *__*

- Posted using BlogPress from my iPhone

7 comments:

  1. ish ish... nape aku tak terketahuan ni.. terlepas specialty dish tu.. shedapnye semua makanan tuu..

    ReplyDelete
  2. liza, last minute plan la...tu pun ajak yg mn sempat je & pg tu jgk aku invite post kt fb..
    sorry

    ReplyDelete
  3. Ija..xjemput AKu pon...majuk lAa camni..xmo kawan ngan aku lagi la tu....

    ReplyDelete
  4. Ala tikah, serius mmg last minute plan...sory sgt2. Btw, umh aku sntiasa open bl hang nk dtg

    ReplyDelete
  5. aku missed Open House kau dis year

    btw, x simpan cheese tart tu ckit utk aku ke

    kejam

    ReplyDelete

Posted by : ija_adaMayra