Wednesday, October 10, 2012

Semoga Tabah


Pagi tadi tgk kisah adik Ahmad Adam Syukri kat MHI@TV3. Tanpa sedar x berhenti air mata mengalir laju. Kesian baby ni. Dia didapati mengalami Brain Damaged (severe hie) atau kerosakan pada saraf otak.
Ya Allah berat sungguh dugaan & ujianMu pada anak sekecil ini. Juga pada ibu dan bapanya.
Sesungguhnya Engkau Yg Maha Mengetahui.
Semoga kedua ibu bapa adik Adam tabah.
Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikulnya.

adik Adam beberapa bulan yg lepas
 


gambar terkini


Sedikit info berkaitan adik Adam yg sempat aku google & jmpe dr blog ni.

“AHMAD ADAM SYUKRI LAHIR PD 4/3/12 DAN TELAH MENGALAMI BRAIN DAMAGED (SEVERE HIE) ATAU LEBIH DIKENALI SEBAGAI KEROSAKAN PD SARAF OTAK…
“ADAM LAHIR SECARA VACUUM PD 4/3/12 DAN SEWAKTU KELAHIRANNYA ADAM KELUAR DALAM KEADAAN FLAT DAN KEKURANGAN OKSIGEN.SCAN MRI PD 9/3/12 MENUNJUKKAN OTAK ADAM MENGALAMI KEROSAKAN YG AMAT TERUK..ADAM TIDAK PANDAI MENELAN AIRLIUR DAN BERGANTUNG PADA MESIN OKSIGEN UNTUK TERUS HIDUP.ADAM JUGA PERLU BERGANTUNG PD MESIN SUCTION KRN TIDAK PANDAI MENELAN AIR LIUR UNTUK SEDUT AIR LIUR DLM RONGGA HIDUNG DAN MULUTNYA. MATA KANAN ADAM MENGALAMI INJURED,BEGITU JG DGN TELINGA SBLH KANAN YG TIDAK DAPAT MENDENGAR KRN KROSAKAN PD BHGIAN DALAM TELINGANYA.
“DOKTOR PAKAR OTAK MENGESAHKAN ADAM AKN TERLANTAR SEUMOR HIDUP DAN PELUANG UNTUK BERJALAN DAN HIDUP SPT KANAK2 NORMAL MMG AMAT TIPIS.DOKTOR PAKAR OTAK MENGKLASIFIKASIKAN KEROSAKAN OTAK ADAM SEBAGAI KEMATIAN SARAF OTAK..”
 
*Untuk menghulurkan sumbangan bolehlah bnk-in ke acc ibu Adam :
NORAISAH BINTI MOHAMAD MALENA 
CIMB ACC: 02040007292201
MAYBANK ACC: 161136331818 

Sekiranya tidak dgn wang ringgit, cukuplah sekadar menyumbang secebis DOA untuk anak ini semoga dia kembali pulih & sihat.
"Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim...pulihkanlah Adik Adam....berilah kesihatan yg baik utknya, kuatkan semangat dan tabahkanlah hati kedua ibu bapanya..Hanya Engkau Yg Maha Mengetahui & Maha Mengasihani. Jua hanya pd Engkau tmpt aku bermohon.
Amin Ya Raballa'lamin"

1 comment:

  1. Video adik Adam di Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=sVM1lY-Ie4M&feature=channel&list=UL

    ReplyDelete

Posted by : ija_adaMayra